Al Taglio

Spuntino Italiensk Restaurant Pizza Al Taglio Pizzadeig

HVA I ALL VERDEN ER DET?

Kort fortalt:

Al taglio betyr oppskåret, og betegner en type pizza som stekes i steinovn og serveres i skiver. Den har sin opprinnelse i Roma, og er italienernes – og kanskje snart din – foretrukne ta-med-pizza.

Litt lengre fortalt:

I al taglio brukes det en type deig som har mindre gjær enn vanlig pizza, og dermed krever en lang hevingsprosess. Det tar faktisk hele 48 timer å få den perfekt. Til gjengjeld blir deigen svært elastisk, og ferdig stekt blir bunnen tykkere, luftigere og sprøere enn i andre pizzaer.

Vi i Spuntino legger ned mye tid, krefter og kjærlighet i å lage vår helt spesielle al taglio, men du skal få den servert raskt. Vi visste nemlig allerede for 48 timer siden at du ville la deg friste i dag, og har gjort alt klart. Alt som trengs, er å varme den opp. Pronto e perfetto!

 

JAKTEN PÅ VERDENS BESTE AL TAGLIO

Roma har mange severdigheter, men enda flere spisverdigheter. Det var en av disse vi var på jakt etter da vi reiste til Roma.

Oppdraget var å finne verdens beste pizza al taglio. Og ikke nok med det – vi ville vite hvordan den ble laget. I løpet av to døgn besøkte vi mange små hull i veggen, og al taglio etter al taglio ble fortært. Mye var godt, men det var ett sted som overgikk alle de andre. På en liten piazza i Trastevere fant vi Romas, og da også verdens beste, al taglio. Vi spurte kokken om å få se hvordan han bakte den. Det fikk vi absolutt ikke.Vi tok til slutt et nei for et nei, men bestemte oss for å bli værende. Om vi ikke fikk med oss hemmeligheten, skulle vi i hvert fall nyte hver eneste bit. I løpet av kvelden kom vi i snakk med kokken igjen, og etter hvert kom det frem at eieren, Massimo, var en venn av en venn av en venn av oss. Vi fikk telefonnummeret, og forhandlingene var i gang. Etter mye om, men, frem, tilbake, opp og ned, fikk kokkene våre lov til å komme til Roma for å lære å lage verdens beste al taglio. Siden har Massimo vært i Norge for å kontrollere at vi gjør alt riktig, og heldigvis er han godt fornøyd. Slik har det seg at du nå får verdens beste pizza al taglio hos Spuntino.

 

a_t

English